Skjermbilde 2021-01-15 kl. 16.46.30.png
En versjon av Baal

 

En versjon av Baal tar utgangspunkt i Bertolt Brechts første skuespill, Baal, som han skrev 20 år gammel.

Bertolt Brechts Baal er en rå beskrivelse av en ung kunstner med stort poetisk talent. Med utgangspunkt i Brecht sin tekst skal vi ta tak i hvordan vi som samfunn kan være dobbeltmoralske. Vi skal vise hvordan vi både kan glorifisere og kritisere en og samme handling, avhengig av hvem som utfører den. 

 

Skal Baal hylles som individualist, fri for samfunnets normer, med et stort poetisk talent? Eller skal han hates for å være selvsentrert, ufølsom, med en kjærlighet for kvinner og rus? 

Baal er ikke så kjent som mange av de andre stykkene til Brecht.  Den ble skrevet først i 1918 og inneholdt flere sanger som Brecht også satte melodier til. Baal har blitt omskrevet av dramatikeren selv opptil flere ganger frem til hans død og eksistert i flere versjoner.  Forestillingen har blant annet vært utgangspunktet for et par TV-produksjoner og musikkalbum. I 1982 spilte David Bowie tittelrollen i en TV-versjon laget for BBC og på samme tid ble det utgitt en EP med musikken fra produksjonen. I vår versjon av Baal beveger vi oss inn i et lydbilde som er typisk for vår tid og som springer ut av sjangre vi kjenner godt.

En versjon av Baal er Nilovines tredje produksjon og spiller på Grusomhetens Teater 1. til 9. mai.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6
BILLETTINFO KOMMER

Nypremiere: 

Varighet: ca 1 time og 30 minuter

Oppmøte: 30 minutter før forestilling (av hensyn til smittevern) 

 

Les om smittevern lenger ned på siden!

REGI

Mathias Langholm Lundgren

REGIASSISTENT

Jonas Boukili

PRODUSENTER

Fabian Christensen og Martine Wachelin Ugland

MUSIKK

Jørgen Aanensen, Elias Vik Aasen og Samuel Gutierrez

SCENOGRAFI OG KOSTYME

Aleksandra Lewon

LYS

Mathias Langholm Lundgren

 

INSPISIENTER

Thekla Toft

Ingrid Blyverket

MEDVIRKENDE

Jonas Lund

Sacha Slengesol Balgobin

Eirik Hallert

Nils Bendik Kvissel

Karen Rogers

Jon Olav Gulbrandsen

Ingvild Kristin Kirkvik

Ingeborg Mantor

SMITTEVERN: 

Her følger informasjon til dere som skal se "En versjon av Baal". Vi i Nilovine tar smittevern på alvor og legger til rette for at dere skal føle dere trygge når dere kommer på forestilling. 

Bestilling

Dersom dere er er en kohort og skal på teater sammen ønsker vi at dere bestiller samlet. Dette vil gjøre organiseringen enklere for oss.

Oppmøte

 

Vi ønsker at publikum møter 30 minutter før forestillingen. Dere møter utenfor Grusomhetens Teater der en publikumsvert vil ta dere imot og notere at dere har ankommet. Utenfor teatret er det plass for å holde én meters avstand til de man ikke kommer i følge med. Dere vil så sendes videre innover i foajéen, i hver deres kohort, så ned en trapp der en ny vert vil møte dere og vise til deres gitte plasser. Vær forberedt på å måtte vente litt.

Desinfisering

Det vil stå dispensere med antibac tilgjengelig i foajeen og nede i scenerommet. 

Saler, toaletter og publikumsområder blir grundig og jevnlig vasket.

Munnbind

Det er påbudt med bruk av munnbind i situasjoner der det ikke er mulig å holde én meters avstand. Vi anbefaler bruk av munnbind når du ankommer teatret, i køen på vei inn og ut, men det er ikke påbudt når du sitter i setet ditt.

Toalettbesøk

Det er flere toaletter på teateret. De finner dere til høyre og venstre etter inngangen. Handicaptoalett ligger til venstre. For å unngå for mye trafikk på teatret oppfordrer vi dere til å gjøre unna toalettbesøket før dere ankommer, dersom det er mulig.

Etter forestilling

Etter forestillingen vil kohort for kohort, og rad for rad, geleides ut en annen vei enn den dere kom inn. Vi ber om at dere er tålmodige. Husk også at munnbind tas på under forflyttingen ut av lokalet.

Er du syk?

Vi ber deg holde deg hjemme dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon, kjenner deg dårlig eller er i karantene. Send en mail til fabian@nilovine.no med beskjed, så skal vi se om vi kan få flyttet billetten til en annen dag.

Vi ønsker dere alle en god teateropplevelse og gleder oss til å se dere!

 

Velkommen skal dere være!

FOTO

Magnus Helstad

GRAFISK DESIGN

Hanna Viker Aanensen